Translate

torsdag 26 april 2018

Sötpotatisgnocchi

Eagle Hill Kitchen
Sötpotatisgnocchi med Champinjoner, Spenat, Ruccola, Tomater, Ramslök, Vitlök, Vitt vin, Grönsaksfond, Balsamico, Parmigiano Reggiano och Pinjenötter

Sötpotatisgnocchi 
Eagle Hill Kitchen© april 2018


2-3 portioner

2 st normalstora Sötpotatisar (färdigkokta ca 500 gr)
1 ägg
1 dl riven Parmigiano Reggiano
1 msk Zeta Olivolja Chili & Vitlök (eller din favoritolivolja)
½ tsk malt havssalt
½ tsk nymald svartpeppar
ca 3 dl Kungsörnen Mjöl av Vete & Rotfrukter
½ dl Potatismjöl

Gör så här:
Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Låt svalna.

Pressa ner potatisen i en beredningsbunke. Tillsätt ägg, olja, ost, salt & peppar och blanda.
Tillsätt potatismjölet och ¾ av mjölet och blanda. Stjälp ur degen på bänken och tillsätt resten av mjölet och arbeta in det. Degen skall bli smidig men inte hård. Tillsätt eventuellt mer mjöl och knåda degen i minst 5 minuter. 
Låt vila på mjölat underlag i kylen en stund.

Eagle Hill Kitchen

Dela sedan ”bullen” i fyra delar och forma till tumtjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg bitarna på mjölad bänk eller på ett fat.

Koka upp vatten (med fördel i en traktörpanna) tillsätt salt och lite olivolja. Lägg ner gnocchin i omgångar och lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 4-5 min, lägg över de på ett lätt oljat fat och låt de vila för att bli torra.

Under tiden tillagar du din sås, röra eller vad du nu har tänkt ut!

Hetta sedan upp olja och lite smör i en stekpanna och stek gnocchin så att den får lite gyllene färg.
Blanda ner den färdiga Gnocchin i din sås/röra eller lägg upp Gnocchin på ett eget serveringsfat!

Buon appetito!
Eagle Hill Kitchen
Läs mer om mjölet här!


Eagle Hill Kitchen
Sötpotatisgnocchi med Pancetta, Ruccola, Tomater, Rött vin, Köttfond, Vitlök, Balsamico, Parmigiano Reggiano och Pinjenötter