Translate

måndag 29 januari 2018

Tzatziki

Eagle Hill Kitchen

Tzatziki kan göras på många sätt. På vissa tavernor smaksätts den med dill, mynta eller rivna morötter. Den här är min traditionella.

Tzatziki (räcker till ca 4 personer)

Det här behöver du:

¾ gurka
Ett par nypor havssalt
2-4 dl grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk citronsaft
1 – 2 msk grekisk olivolja

Gör så här:

Skala gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan på en tallrik och strö över saltet. Lägg en tallrik över och placera en tyngd över och låt gurkan stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.

Blanda yoghurt med vitlök, salt, citronsaft och olja.

Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur gurkan och blanda sedan ner den i yoghurten.

Garnera gärna med en Kalamataoliv.
Låt stå kallt innan servering.